Hrvatski radio

Radio Rijeka

The Black Room ne želi u glazbene pretince, a kako zvuče?

06.04.2016.

18:42

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka rock četvorka The Black Room, nakon prošlogodišnjeg EP-a, zaokružuje priču albumom prvijencem "In This Town Lies A City". Odbacujući standardne narativne vrijednosti, bave se tematikom društvenog statusa, izolacije, istraživanja i postizanja osobne slobode.

The Black Room se glazbeno oslanjaju na tamniji prizvuk blues, rock i garage bendova te neo-psihodelije osamdesetih i devedesetih, a tekstovi su inspirirani osobnim pričama iz grada s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života. Odbacujući standardne narativne vrijednosti, u stihovima se bave tematikom društvenog statusa, izolacije, istraživanja i postizanja osobne slobode.

Uz utjecaje garažnog i noise rocka, moguće ih je smjestiti u kategoriju sastava kao što su Queens Of The Stone Age, Black Rebel Motorcycle Club i The Jesus And Mary Chain, iako oni sami nastoje izbjeći svrstavanje u bilo koji od postojećih glazbenih pretinaca.

Pjevaju na engleskom jeziku, njihov album prvijenac "In This Town Lies A City" moguće je besplatno skinuti s Bandcampa ili nabaviti u fizičkom obliku, a ako ih želite čuti i vidjeti uživo, budite u petak 8. travnja u riječkom OKC Palachu u 22 sata na njihovom samostalnom koncertu.

Uoči subotnje svirke, gosti u studiju Radio Rijeke bila su tri člana grupe The Black Room: Ivan Ritoša, Miljen Sirotić i Leo Ventin, a s njima je razgovarao Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.