Hrvatski radio

Radio Rijeka

The Blondes dobile nagradu za najbolju kantautorsku pjesmu

24.08.2016.

11:33

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na svom drugom nastupu na 19. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, The Blondes su osvojile nagradu na Najbolju kantautorsku pjesmu. Žiri i publiku oduševile su izvedbom nagrađenog singla "Paralelni svijet".

"U Festival Šibenske Šansone smo se zaljubile još prošle godine kada smo nastupili na večeri internacionalne šansone zbog svog specifičnog ambijenta, iznimnih domaćina i vrlo kvalitetnih izvođača, a čini nam se da su se i oni zaljubili u nas jer smo pozvane da se prijavimo na natječaj ove godine, rekle su Kristina i Emanuela te dodale da nagradu nisu očekivale. "Glazba je ljubav i s ljubavlju stvaramo. Samo smo se htjele predstaviti i pokazati da možemo i želimo stvarati kvalitetno i to s puno strasti. Same sebi smo visoko postavile ljestvicu i zato smo jako zadovoljne što smo osvojile nagradu jer se trud na kraju itekako isplatio bez obzira što je pjesma, odnosno mi, malo alternativnija za ovaj festival. Zahvalne smo struci što je prepoznala trud i dala nam itekako motiva za još kvalitetniji daljnji rad", izjavile su The Blondes nakon nastupa.

Ubrzo nakon nastupa u Šibeniku, glazbenice će predstaviti novi video spot za koji su zaslužni Ira Tomić i John Kardum. Radnju spota osmislila je autorica pjesme Kristina Radovčić iz The Blondes, a za lokaciju su odabrale prekrasnu cestu u Dalmatinskoj zagori. Osim njih, u spotu se pojavljuju Antonia Vuletić i Dario Zvornik, plesači na svili, Alban, njihov prijatelj glumac, te crveni stari Opel Rekord koji im je posudio Bože iz Dicma, ponosan što će mu auto biti u spotu. "Novi spot će vas, sigurne smo, ostaviti bez daha zahvaljujući našim redateljima, mladim genijalcima svog zanata koje iznimno cijenimo kao umjetnike. Iako je fabula priče naša, oni su je na svoj specifičan način dodatno razradili, odabrali lokaciju i napravili pravi pravcati film od 4:07", rekle su djevojke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.