Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko je za vožnju 22 metara visokim panoramskim kotačem?

28.01.2022.

11:41

Autor: HRT - Radio Rijeka

panoramski kotač

panoramski kotač

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Za vožnju od 3 do 5 minuta odrasli će trebati odvojiti 45 kuna, dok će za djecu do 12 godina cijena vožnje iznositi 35 kuna, a najmlađi do 5 godina mogu se voziti besplatno.

U riječkom centru već sutra moći ćete se premijerno "zavrtjeti" panoramskim kotačem koji će na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske ostati sve do kraja veljače.


Montažu kotača visokog oko 22 metra posljednjih nekoliko dana izvodi tvrtka Fest d.o.o., a prema njihovim riječima, svi radovi i provjere trebali bi biti obavljeni do subote, kad će biti održane i prve vožnje.

Kotač je iznimno atraktivan, potpuno je nov i u Hrvatsku je stigao krajem prošle godine iz najpoznatije svjetske tvornice u Italiji. Vjerujemo da će panoramski kotač svojom atraktivnošću privući posjetitelje i oplemeniti inače prekrasnu vizuru grada Rijeke i njegove prirodne ljepote.

Anita Tuček iz tvrtke Fest d.o.o.

Kotač se sastoji od 14 zatvorenih kabina od kojih svaka može primiti četiri ili pet osoba, a panoramski kotač radit će svakoga dana: radnim danom od 15 do 21 sat, a vikendom od 10 do 21 sat. 


Vožnja, kako ističe tvrtka Fest d.o.o., ponudit će nesvakidašnji pogled na Rijeku i Riječki zaljev. Tko je za vožnju?

panoramski kotač- nova atrakcija grada

panoramski kotač- nova atrakcija grada

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.