Hrvatski radio

Radio Rijeka

TZ Matulji: vođene biciklističke ture

26.07.2022.

21:01

Autor: Tatjana Sandalj

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Shutterstock.com / .

Turistička zajednica općine Matulji će u srpnju i kolovozu održati interpretacijeske vožnje e-biciklima za turiste i domaćine na četiri jezika. Vožnje će biti srijedom poslijepodne, a sudionici se trebaju prijaviti elektroničkom poštom na: tzmatulji@tzmatulji.hr

Rekreacijsko-edukativne vožnje nude upoznavanje s prirodnim ljepotama, povijesnom i kulturnom baštinom, biciklističkim potencijalom Matulja i okolice, ali i ponudom lokalnih OPG-ova i proizvođača. 


Prva vožnja na programu je 27. srpnja od 16 do 20 sati. Za deset sudionika osigurani su i bicikli, a prijavu treba poslati najkasnije do podneva toga dana. Mjesto polaska je Oštarija “Zlatno krilo”, Dalmatinskih brigada 22a, u Matuljima, a vožnje su organizirane uz licenciranog vodiča i tehničku podršku. 


Jezici na kojima će se govoriti su hrvatski, engleski, njemački i talijanski.


Zvonejske njivi i Lisina - zaštićeni krajolici su tema prve vožnje. Dužina staze je 34 kilometra, a ukupna visina 570 metara. Prve srijede u kolovozu, vozit će se 42 kilometra, ukupno 600 metara visine, kroz Mune i Žejane. 


10. kolovoza na programu su antičke utvrde matujskog zaleđa, staza je duga 42 kilometra, a ukupna visina je 560 metara. Srijedu iza toga tema je vožnja uz Rapalsku granicu i ostatke vojnih utvrda i objekata. Dužina te staze je 28 kilometara, a ukupna visina 370 metara. 


Za posljednju kolovošku srijedu najavljeni su "Skriveni biseri naše prošlosti", staza duga 30 kilometara, ukupne visine 580 metara. 


Detalje o svim vožnjama pronađite OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.