Hrvatski radio

Radio Rijeka

U KUC-u Kalvarija opet: Svakog tjedna - premijera jedna

08.04.2022.

09:31

Autor: Tatjana Sandalj

Prizor iz komedije "Lisica"

Prizor iz komedije "Lisica"

Foto: - / RI teatar

Nakon dvogodišnje stanke, u Kulturnom centru Kalvarija u Rijeci opet pripremaju projekt "Svakog tjedna - premijera jedna". Dakle tri vekenda u travnju Ri teatar vam nudi tri premijere mladih autora. 

Prva premijera koju nude nosi naslov kao i poznata igra "#Istina ili izazov?". Na programu je u petak 8. travnja kao premijera te u subotu 9. travnja kao prva repriza. Početak je uvijek u 20 sati. Autor i redatelj je  Edi Kačarik, a sam sebe zadužio je i za tehničku obradu i oblikovanje zvuka. Igraju Katia Kuharić, Dragana Stojanović, Petra Pilipović, Vid Vicić i Bojan Lakoš


Predstava se bavi jednom važnom temom: koliko nam, zahvaljujući utjecaju društvenih mreža, traje pozornost. Tu temu naglašavaju projekcijama koje, posebno upozoravaju, osjetljivijima u publici mogu uzrokovati napad epilepsije.


Mladi autori morali su se osamostaliti da bi pripremili predstave, a tema osamostaljivanja mladih u obitelji tema je premijere koja je na programu u petak 15. travnja u 20 sati. Repriza predstave "Lisica" je u subotu u isto vrijeme. Autorica je Tanja Grgurić, a koautorica i redateljica Nana Spadoni. Igraju Tanja Grgurić, Dragan Simić, Nikola Tutek, Jasna Jeličić, Geri Smokvina i Galja Milošević


Nakon što je odradila nekoliko filmskih režija, posljednju travanjsku premijeru i prvu kazališnu režiju priprema Tajana Vučenov. Dakle, petak 22. travnja u 20 sati: "Nije hetero nego homosapiens". Repriza idućega dana u isto vrijeme. Asistent redateljice je Edi Kačarik, a igraju Dario Butković, Renato Turković, Vid Vicić, Sandro Silić i Jasna Jeličić.


U KUC-u Kalvarija s programom nastavljaju u svibnju i najavljuju prvi festival stand up komedije, a onda slijedi četvrti ljetni festival smijeha "Kalvarija pod zvijezdama".


Poslušajte kako su svoje predstave najavili Kačarik, Spadoni i Vučenov:

Svakog tjedna - premijera jedna

Prizor iz predstave "Nije hetero nego homosapiens"

Prizor iz predstave "Nije hetero nego homosapiens"

Foto: - / RI teatar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.