Hrvatski radio

Radio Rijeka

Urban&4 predstavljaju nove pjesme s još neobjavljenog albuma

06.04.2017.

12:32

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki glazbenik Damir Urban i njegova četvorka uspet će se ove subote, 8. travnja u 22 sata na pozornicu riječkog Pogona kulture. Jedan od naših najvažnijih glazbenika i autora pred riječku publiku iznijet će najbolje iz gotovo tri desetljeća duge karijere započete sredinom osamdesetih.

Subotnji koncert će biti i prilika za predstavljanje novih pjesama s albuma koji će tek biti objavljen, a najavio ga je singl "Dirigent" koji ovih dana učestalo slušamo na radijskim valovima.

Damir Urban je prepoznatljivost stekao već nakon prvog albuma grupe Laufer, ponajviše zahvaljujući velikim hitovima "Moja voda", "Svijet za nas" i "Lopov Jack", nakon kojih je bend isporučio sjajne "Pustinje".

Prestankom rada Laufera, Urban je najprije s En Faceom otpjevao "S dlana Boga pala si", a nakon toga objavio "Otrovnu kišu". Singlovi s tog albuma "Astronaut", "Nebo" i "Robot" predstavljali su uspješno izveden zaokret u zvuku koji je do savršenstva doveo antologijskim izdanjem "Žena dijete", a "Black Tattoo", "Odlučio sam da te volim", "Mala truba", "Samo" i "Ruke" obogatili su repertoar koji je nakon svega desetak godina aktivnog izdavaštva sadržavao impresivan popis songova.

Album "Retro" iz 2004. donio je, nakon šestogodišnje diskografske pauze, veliki hit "Mjesto za mene", nakon kojeg je 2009. uslijedilo izdanje "Hello", a 2012. i nagrađeni EP "Kundera", prvo izdanje za Aquarius Records za koji 2014. Urban & 4 objavljuju hvaljeni "Mamut".

Subotnji koncert u Pogonu, za koji ulaznica više nema jer je rasprodan, nije jedini susret Damira Urbana i njegovog benda s riječkom publikom predstojećeg vikenda, budući da će u nedjelju, u društvu brojnih kolega s riječke scene, nastupiti na humanitarnom koncertu "Priđi mi bliže", što će u 17 sati biti održan na riječkom Korzu. Sav prihod od donacija namijenjen je izgradnji Senzorskog parka riječkog Centra za autizam.

Dovoljno povoda za razgovor što ga je Damirom Urbanom vodio Ivica Vrkić - poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.