Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zadnji dan glasovanja za Zlatni studio: Svoj glas dajte našoj Ivi i Radio Rijeci!

18.01.2023.

10:50

Autor: Alen Čemeljić

Vježbamo kolektivni duh Radio Rijeke

Vježbamo kolektivni duh Radio Rijeke

Foto: Iva Pavletić Crnić / Radio Rijeka

Više od 700 tisuća glasova stiglo je do sada u glasanju za nagradu Zlatni Studio, objavio je organizator dodjele nagrada, Jutarnji list, dodajući kako se tijesne utrke vode u većini kategorija te da će odluke pasti u zadnjim danima utrke koja završava u petak, točno u ponoć, kada kreće prebrojavanje glasova.


Uskoro će se, dakle, znati tko su pobjednici Zlatnog Studija ove godine u 21 kategoriji.

U kategoriji za najbolji igrani film natječu se "Šesti autobus", film o obrani Vukovara, zatim "Marginalci" Ljubomira Kerekeša i film "Nosila je rubac črleni".


Za najboljeg glumca za Zlatni Studio kandidiraju Predrag Miki Manojlović i Roko Sikavica, a obojica glume u filmu "Stric" te Ljubo Zečević iz "Nosila je rubac črleni".


Tri glumice u finalu za Zlatni Studio su: Nataša Dorčić iz "Nosila je rubac črleni", Ivana Roščić iz "Strica" te Nina Violić koja je nominirana za ulogu u vlastitom filmu "Baci se na pod".


Tijesna utrka je i u kategorijama za najboljeg televizijskih voditelja i novinara. Među voditeljima gledatelji mogu birati između Antonije Blaće, Duška Ćurlića i Igora Mešina, a među tv novinarima pobjednik će biti netko iz trojca Robert Knjaz, Silvana Menđušić i Martina Validžić.


Radio Rijeka se za naslov najbolje radijske stanice u Hrvatskoj bori s Radio Dalmacijom i Alfom BBR, a za najbolji radijski glas natječu se voditeljica Radio Rijeke Iva Pavletić Crnić, Mario Lipovšek Battifiaca i Dario Maradin s Otvorenog radija.


Mia Dimšić je, kad je glazba u pitanju, prošla u finale u dvije kategorije - za najbolju pjevačicu, uz nju su Doris Dragović i Zorica Kondža, te pjesmu godine za "Guilty pleasure" s kojom nas je predstavljala na Eurosongu, a tu su još "Trebaš li me" Matije Cveka i Eni Jurišić i "Dani koji sjaje", suradnja Pavela s Marinkom, Sanjom i Zecom.


Ime velikog pjevača Massima Savića, koji nas je nažalost napustio 23. prosinca, nalazi se u konkurenciji za dvije nagrade: za pjevača godine, uz Matiju Cveka i Petra Grašu te za koncert godine.


Dobitnike Zlatnog Studija doznat ćemo u izravnom prijenosu na HTV-u 28. siječnja s početkom u 20:15 sati, a svoj glas možete dati do petka 20. siječnja u ponoć kliknuvši OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.