Hrvatski radio

Radio Rijeka

Večer u čast glazbenim legendama Bowieju i Lemmyju

04.03.2016.

12:59

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga "Ri Rock" poziva na kraljevsku večer punu sjećanja, dobre glazbe, zabave i druženja generacija, a sve u spomen na nedavno preminule legende rock glazbe Lemmya Kilmistera i Davida Bowieja, ove subote u 21 sat u Palachu.

Večer ispunjena pozitivnim vibracijama u Palachu počet će uz ceremoniju otkrivanja memorijalnih ploča u počast ovim ikonama i začetnicima rock-pokreta, nakon čega slijedi koncetno-zabavni program. Tako će u prvoj prostoriji Palacha posjetitelji uživati u videoprojekciji spektakularnih živih nastupa i spotova Davida Bowieja te se prisjetiti njegovih vječnih hitova.

U istom trenutku, u trećoj prostoriji Palacha, održat će se koncert za sve fanove Lemmya Kilmistera. Koncertni program otvorit će speed metal bend Speedclaw iz Rijeke, a uzavrelu večer održavat će riječki glazbenici koji će zasvirati obrade Lemmyevog benda Motorhead. 

Članovi sastava KrematoriumMandriliLost LucidBig Rocking DaddysUma ThurmanGreeNmillPleteRiMBurnsSylethŠkoljke/DisconationSpeedclaw te srpskog benda Wolfram, kao i mnogi drugi okupljeni pod imenom Riječki glazbenici sviraju Motorhead, zabavit će sve posjetitelje i odati počast kralju žestoke i glasne glazbe obradama Motorheadovih hitova.

Na kraju koncerta vesela večer će zapravo tek započeti uz odlični Motorhead tribute bend Iron fist. Po završetku koncerta, Palach se pretvara u mjesto najluđe zabave do ranih jutarnjih sati. Štovatelji brzih i nabrijanih nota zaputit će se u prvu prostoriju u kojoj ih Kralj Zla časti najbržom mogućom glazbom uz nezaobilazne hitove Motorheada.

Ljubitelji lika i djela Davida Bowieja zaputit će se u treću prostoriju i do jutra čagati uz glazbu nezamjenjivog Ziggyja Stardusta te zvukove sedamdesetih i osamdesetih godina. Za održavanje uzavrele plesne atmosfere bit će zadužen poznati riječki glazbenik Alen Tibljaš.

Prvih dvadeset posjetitelja subotnjeg koncerta dobit će na poklon bedževe s likovima Lemmya i Bowieja, najavio je u razgovoru za Radio Rijeku u ime organizatora, udruge Ri Rock, Vinko GolembiowskiPoslušajte o čemu je sve s njim razgovarao Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.