Hrvatski radio

Radio Rijeka

Večeras počinju Melodije Istre i Kvarnera: start u Opatiji

21.06.2015.

14:09

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedini putujući glazbeni festival u Hrvatskoj na svoje 51. putovanje kreće danas s opatijske Ljetne pozornice, a spremno ga očekuje pet gradova domaćina.

Na Svjetski dan glazbe i prvi dan ljeta, kreću Melodije Istre i Kvarnera. Večeras Opatija u 21:30 sati, u sutra na praznik pauza, a od utorka do subote redom u 21 sat – Umag (glavni trg), Kastav (Crekvina), Krk (novi Trg glagoljaša) te završnica na riječkom Korzu (u petak generalna proba uz revijalni dio te u subotu finalna večer). Svaki domaćin ima, bude li potrebno, alternativno rješenje u nekom od zatvorenih prostora.

Izravni televizijski prijenos Melodija Istre i Kvarnera još je neizvjestan, kaže direktor festivala Andrej Baša i dodaje - ne riješi li se to ove godine, kreću u ozbiljne razgovore budući da je, kako kaže, riječ o festivalu izvanredne kvalitete.

No finale će sigurno prenositi Radio Rijeka i Drugi program Hrvatskoga radija. Slušatelji su već čuli sedam radijskih Kartulina z MIK-a, a prikazano je i devet TV priča. Na MIK-u ove godine sudjeluje devetero novih izvođača, a voditelji su Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin.

Gledatelje čeka 14 metara široka bina, LED rasvjeta i LED ekrani, dvadeset izvođača i naš lipi ča. A uoči početka MIK-a, na obedu kod našeg Battifiace je bio jedan od najomiljenijih mikovaca Đani Maršan, a u Kartulini z MIK-a poslušajte i kako zvuče pjesme izabrane za 51. izdanje festivala: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.