Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrijeme je za Jonathan: novi album, međunarodna turneja, domaći nastupi

14.09.2018.

10:42

Autor: Ivica Vrkić

Jonathan (Foto: Doris Fatur / Jonathan FB)

Jonathan (Foto: Doris Fatur / Jonathan FB)

Foto: - / -

Riječka grupa Jonathan započinje devetodnevnu turneju tijekom koje će odsvirati čak osam koncerata u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj i Rumunjskoj, u kojoj nastupaju prvi put. Seriju nastupa otvara večerašnja svirka u dvorištu Rojca u Puli.

Nakon toga kreću na put u rumunjski Arad, u kojemu muziciraju dva dana kasnije. Uslijedit će svirke u Oradei, Budimpešti i Novom Sadu te povratak u Rumunjsku na još tri dana. Drugi rumunjski val nastupa uključivat će Temišvar, Bukurešt i Cluj - Napocu. Nakon ovih izleta izvan Hrvatske, u pripremi je cijeli niz Jonathanovih gostovanja u inozemstvu.

Ipak, kraj godine obilježit će koncerti na domaćem terenu, od kojih se posebno ističe onaj na 14. Pozitivnom koncertu u petak 30. studenog, kada će nastupiti zajedno s popularnim britanskim bendom Editors te Nipplepeople i Bojanom Vunturišević.

Iza Jonathana je intenzivan dio godine u kojemu su promovirali novi studijski album, nastupali na brojnim festivalima i solo-koncertima, a u dva navrata vidjela ih je i riječka publika - kada su nastupili u Pogonu kulture i u programu Riječke zvečke. Prije polaska na put, u studio Radio Rijeke svratio je vokal Jonathana Zoran Badurina Ziro s kojim je razgovarao Ivica Vrkić. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.