Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vruća samba na vrelom pijesku rapske Rajske plaže

24.07.2015.

11:06

Autor: Vladimir Jurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rajska plaža na Loparu četvrti je put ugostila Festival Sambe koji je privukao više od pet tisuća posjetitelja.

Više od stotinu plesača i svirača iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Hrvatske prošlo je sinoć Loparom u jednosatnoj povorci nazvanoj Dancing promenada. Povratkom na plažu počelo je samba ludilo koje je potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Prvi je nastupio Sarajevo drum orchestra pojačan s tri atraktivne brazilske plesačice koje žive u Europi. Uslijedio je nastup Capoeire Rijeka, Zumbe Rijeka i plesača s otoka Raba pod nazivom Sport life. Iz Beča na rapski festival došla je karnevalska grupa Maracatu, dok su Mađarsku zastupala šestorica bubnjara, Drumsters. Finale lude noći tijekom koje su brojni plesači ispred bine uživali u samba ritmovima, dogodio se u sitnim satima nastupom glazbenika s Kube okupljenih u Cuba team bend.

Imperilal se sa svojim djelatnicima i ove godine potrudio pratiti festival sambe ugostiteljskom ponudom u kojoj su bili brojni kokteli jela iz Brazila, kao što je Feijoada de Brasil. Od prošle godine kada je ugašen Sambastico, Festival Sambe organiziraju Turistička zajednica Općine Lopar i Općina Lopar. Zadovoljan je bio i direktor turističke zajednice Lopar Marin Mušćo:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.