Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zavirite u mađioničarski svijet

17.09.2013.

14:56

Autor: Olivera Vinković / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kulturni centar Kalvarija otvara vrata nove sezone prvim "Magicfestom" - festivalom najboljih hrvatskih mađioničara. Ove subote i nedjelje od popodneva do kasne večeri, možete ući u svijet magije, možda i naučiti poneki trik.

Mađioničarske predstave i radionice petorice najboljih hrvatskih mađioničara počet će oba dana u Kalvariji u 16 sati. U 19 prikazuje se dokumentarni film Tajne magije, dok je središnje događanje i u subotu i u nedjelju Gala show s početkom u 21 sat. Zajednički nastup svih mađioniča i, kako najavljuju organizatori, dosad neviđen presedan u Hrvatskoj, jedini je program Magicfesta na koji se naplaćuje ulaz - 30 kuna po osobi. Zbog ograničenog broja mjesta, poželjno je rezervirati ulaznice, a kako - provjerite na internetskoj stranici Ri Teatra.

Tjedan kasnije, Ri Teatar izvodi svoj dobro poznati Kuc Kuc Cabaret, u svježem, ljetnom izdanju, dijelom čak i na stranim jezicima. Na programu je u rujnu i komedija Pedeset nijansi zelene, a ukupno ćemo u Kalvariji ove sezone gledati sedam premijernih predstava za odrasle i četiri za djecu. Listopad otvara Dječji tjedan s nizom predstava, uz važnu napomenu da je na sve besplatan ulaz.

Uoči početka nove sezone u Kalvariji i prvog festivala mađioničara Magicfest, Olivera Vinković razgovarala je s Andrejem Škedelom, organizatorom mađioničarskih večeri:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.