Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdenka Kovačićek večeras u River Pubu: glazbenica ispred svoga vremena

12.10.2018.

11:04

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Zdenka Kovačićek (Foto: Borna Filić / Pixsell)

Zdenka Kovačićek (Foto: Borna Filić / Pixsell)

Foto: - / -

U riječkom River pubu večeras nastupa Zdenka Kovačiček, jedna od ponajboljih hrvatskih jazz-rock pjevačica i izvođačica bluesa, poznata po karizmatičnom, jedinstvenom vokalu i svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima te zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama.

Na sceni je već više od 60 godina, a ostvarila je i impozantnu međunarodnu karijeru. Status glazbenice koja je ispred svog vremena potvrđuje i reizdanje njenoga prvog albuma iz 1978. godine, zatim nedavni odabir pjesme "Elektra" za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade pjesama "Mali crni brat", "Volim te kao konja" i "Frka", s njezinih ranih izdanja. 

Nema sumnje da je 2018. njezina godina: dobitnica je Večernjakove ruže, časopis Elle dodijelio joj je nagradu za životno djelo, Chanel je objavio "Elektru" na ekskluzivnom albumu, "Frka" je postala hit godine s više od dva milijuna pogleda, a sa svojim dosad najboljim bendom nastupa više nego ikada. 

Na riječkom nastupu Zdenka Kovačićek će izvoditi svoje najveće hitove, kao i pjesme Janis Joplin te razne blues evergreene. Pratit će je vrsni glazbenici iz Green House Blues Banda - Jurica Hotko na klavijaturama te Lovro Šicel na gitari. Uoči koncerta u riječkom River pubu, sa Zdenkom Kovačiček razgovarao je Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.