Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zimska priča iz Benčića: tjedan dana najbogatijeg riječkog blagdanskog programa

08.12.2021.

17:05

Autor: Tatjana Sandalj

Zimska priča iz Benčića, potražite QR kod na plakatu

Zimska priča iz Benčića, potražite QR kod na plakatu

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Zimska priča iz Benčića bit će obiteljska priča i odvijat će se od 13. do 19. prosinca: Tijekom toga tjedna riječke ustanove u kulturi, udruge i ugostitelji proizvest će više od 30 različitih programa koji će se odvijati ispred i u Dječjoj kući. Većina programa je besplatna, a za sve treba kovid potvrda.

Ispred Dječje kuće ugostiteljska ponuda i pozornica za koncerte. U Dječjoj kući većina programa, njih dvadesetak namijenjenih djeci i mladima. Predavanja i stručna vođenja po riječkom MMSU i Muzeju grada Rijeke. Sve to pod kapom EU projekta ForHeritage. Više o tome kako je do programa došlo i koji mu je cilj govori pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, poslušajte:

Pročelnik Šarar o Zimskoj priči u Benčiću

Detalje programa pronaći ćete na internetu ili skenirajte QR kod na plakatu, a to treba učiniti što prije da biste zauzeli mjesta na programima za koje treba prijaviti sudjelovanje.


Iz programa za mlade izdvajamo Kids escape room "Tragovima Orašara" namijenjen djeci u dobi između 7 i 12 godina.


Apsolutna novost Zimske priče u Benčiću je sajam "Riječka moostra" koji će se odvijati tijekom cijeloga tjedna u Palači Šećerane.


Osim toga, čekali su i napokon dočekali nakon dvije godine, vraća se Artbazaar. Program će u Dječjoj kući trajati od 17. Do 19. prosinca, svakodnevno od 12 do 20 sati, a radove će izložiti 25 izlagača. Poslušajte kako o programu govore neki od organizatora:


Što o Zimskoj priči iz Benića kažu organizatorice?

Pachamama street connection, KUD Zametski koren, Marinada, LP Rock, Grapevine Babies, Big band iz Pule nastupat će na pozornici ispred Dječje kuće. 

Radovi na uređenju parka u kompleksu Benčića

Radovi na uređenju parka u kompleksu Benčića

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

U kući radionice, filmovi, predstave…Cilj Zimske priče iz Benčića je da art kvart ponudi više od arta. Detalje programa provjerite OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.