Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zoran Kosić Cane: Politička korektnost smrt je za umjetnike, j*** ovaj svijet!

01.03.2023.

17:03

Autor: Lena Stojiljković

Partibrejkersi na jednom od ranijih koncerata

Partibrejkersi na jednom od ranijih koncerata

Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Legendarni beogradski bend Partibrejkers stiže u Rijeku u petak 3. ožujka. Obećali su prodrmati temelje Exporta na Delti i na najbolji mogući način najaviti ovogodišnju koncertnu sezonu Zvečka festivala, mnogima omiljenog glazbenog događaja.

Ulaznice su u pretprodaji za 15 eura dostupne u sustavu Entrio te Dallas Music Shopu u Rijeci. Cijena ulaznica na dan koncerta iznosit će 17 eura, vrata Exporta bit će otvorena u 20, a koncert će početi u 22 sata.


Partibrejskersi već više od 40 godina razvaljuju pozornice jasnim tekstovima, oštrim melodijama i iskrenim stavom.


Takav je i u razgovoru za Radio Rijeku bio frontmen benda Zoran Kostić Cane, s kojem smo, osim o svirci i odnosu s riječkom publikom, razgovarali i o očuvanju suštine bića, o svijetu punom kompromisa, o ljubavi prema ljudima i istini... 


"Rock'n'roll je sam po sebi drzak. On traži istinu, bori se za autentičnost i originalnost. Živimo u vremenu 'općeg peglanja'. Živimo u političkoj korektnosti koja je smrt za sve ljude, a pogotovo za umjetnike, jer se onda skriva istina. Politička korektnost je legalizacija laži", govori Cane. Poslušajte razgovor:

Zoran Kosić Cane: Politička korektnost smrt je za umjetnike, j*** ovaj svijet!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Leksikon

Ne stane nam sve u informativne emisije dana, pa zato u Leksikonu svakog dana između 17 i 18 sati emitiramo nekoliko razgovora ili reportaža o aktualnim događajima u našem kraju. Između njih - dobra glazba!

Poslušajte u Slušaonici