Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zoran Majstorović i John Stowell predstavljaju "Simple game"

09.11.2015.

15:06

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Suradnja riječkoga jazz-gitarista i multiinstrumentalista Zorana Majstorovića s jednim od najvažnijih svjetskih edukatora jazz-gitare Johna Stowella traje već nekoliko godina. Plod te suradnje je album "Simple game" koji donosi deset skladbi.

Četiri su skladbe autorske, a šest se mogu uvrstiti u kategoriju jazz-standarda. Album je objavila riječka izdavačka kuća "Bono Records", a bit će uživo promoviran na svirci večeras, u  21 sat, na botelu Marina u riječkoj luci.

Nastup je prvenstveno zamišljen kao koncertna promocija glazbe koja se nalazi na albumu, budući da su Zoranove i Johnove originalne kompozicije pisane upravo za ovaj duo te u svakom aspektu naglašavaju njihovu virtuoznost, no isto tako zadržavaju intimni karakter karakterističan za formaciju dua. 

"Naša suradnja prvenstveno proizlazi iz velike ljubavi prema glazbi, prema jazzu i prema jazz gitari kao instrumentu i konceptu. John je jedan od najrespektabilnijih jazz gitarista i edukatora jazz gitare danas u svijetu, tako da mogu reći da sam puno toga unaprijedio svirajući s njim i to ne samo u glazbenom smislu. U pjesme obojica unosimo puno emocija i zdrave energije, a razlika u godinama i iskustvu sigurno doprinosi donekle različitom pristupu, ali s istom idejom o ljepoti u glazbi", kaže Zoran Majstorović o svojoj suradnji s Johnom Stowellom i dodaje: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.