Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zoran Predin: "Moje je pjevanje uz sjajnog Matiju Dedića dobilo krila!"

24.04.2016.

16:55

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sjajna suradnja velikog autora, glazbenika i pjevača Zorana Predina te jednog od ponajboljih hrvatskih pijanista Matije Dedića, započeta prije pet godina, nedavno je dobila novi nastavak na albumu "Tragovi sjete 2".

Riječ je o kolekciji sastavljenoj od 12 prepjeva pjesama različitih žanrova, koje su ostavile svoj trag u povijesti hrvatske i ex-jugoslavenske glazbene scene: od Šerbedžijinog "Nadvožnjaka za Trnje" i Lauferove "Moje vode", preko Bajagine "Zažmuri" i "Nebeske teme" Idola do "Odlaska", kojega je na poznate Ujevićeve stihove nekad izvodio Arsen Dedić.

"Album 'Tragovi u sjeti 2' donosi tako raznolik izbor vrhunskih pjesama da će zasigurno svaki slušatelj u njemu pronaći više svojih favorita. Intimna atmosfera, odlična glazba, pjevana poezija i vrhunska izvedba - pobjednička su kombinacija ovog izdanja. Uz sjajnog Matiju Dedića, moje je pjevanje dobilo nova krila", rekao je Zoran Predin u povodu objavljivanja novog albuma koji se u izdanju "Croatia Recordsa" pojavio na tržištu pet godina nakon prvog izdanja "Tragova u sjeti".

Predin Riječanima i Primorcima live promociju novog albuma najavljuje za jesen, kada će njegov glazbeni tim biti u punom zamahu, a što je još rekao u razgovoru za Radio Rijeku - poslušajte u razgovoru što ga je s njim vodio Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.