Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zvuči obećavajuće: uskoro glazbeno - gastronomski spektakl u Krku!

02.06.2022.

11:05

Autor: Radio Rijeka

Krk

Krk

Foto: - / STUDIO CONEX

Krk Music Fest i Food Truck Festival spajaju najbolje iz njihova dva svijeta: odličnu glazbu i izvrsnu gastronomsku ponudu.

Čini se da ove godine svi putovi vode na Krk. Ususret Svjetskom danu glazbe, organizira se bogat i besplatan program za sve posjetitelje. 


Program spaja dva velika festivala: Krk Music Fest i Food Truck Festival. 

Ove godine ćemo na Krk Music Festu zaista ponuditi za svakoga po nešto, dovodimo brojna poznata glazbena lica, poput Massima, Mije Dimšić i brojnih drugih, nudimo posjetiteljima i ozbiljnu glazbu i sjajne plesače, a na Food Truck Festivalu ćemo ugostiti dva poznata hrvatska chefa, Ivana Pažanina i Damira Tomljanovića.

Ivana Kovačić - direktorica Turističke zajednice Grada Krka

Krk Music Fest počinje 17. lipnja, a Food Truck Festival dva dana ranije. Oba traju do 22. lipnja. Festival otvara Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije koji će publici izvesti Verdija, Puccinija, Bellinija i mnoge druge.


Potom će uslijediti Massimo, kao i Nera Stipičević i ansambl. Publici će se predstaviti i Hoodooleen, a na Krk dolazi i Mia Dimšić koja će s posjetiteljima u Krku podijeliti i svoje iskustvo s nedavno održanog Eurosonga.


Publika će uživo poslušati i Albu&Lea, riječko-liburnijski glazbeni duo te doživjeti glazbeno-plesni spektakl Ivone Brnelić.

U povodu Svjetskog dana glazbe dodatno smo željeli ukazati i na našu bogatu tradiciju, pa ćemo gostima, primjerice, predstaviti i folklorna društva s tradicionalnim krčkim plesovima, čija je glazba uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine, kao i Gradsku glazbu Krk, jednu od najstarijih u Hrvatskoj, koja djeluje već 190 godina

Ivana Kovačić

program

program

Foto: - / STUDIO CONEX

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.