Hrvatski radio

Radio Rijeka

10. obljetnica hospicija “Marija Krucifiksa Kozulić”

28.01.2023.

10:26

Autor: HRT - Radio Rijeka

Hospicij u Rijeci

Hospicij u Rijeci

Foto: - / Grad Rijeka

Danas, 28. siječnja, navršava se deset godina od otvorenja hospicija “Marija Krucifiksa Kozulić” u Rijeci. Tim povodom u kapeli Bogoslovnog sjemeništa "Marije Kraljice apostola" svečano misno slavlje u 10 sati predvodi riječki nadbiskup i metropolit Mate Uzinić.

Nakon svete mise, s početkom u 10:30 sati, u predavaoni hospicija bit će održan simpozij na temu: “Palijativna skrb – kada više ne možemo utjecati na ishod, ali možemo na put”. Uvodnu riječ uputit će riječki nadbiskup Mate Uzinić i ravnateljica hospicija Leopolda Ivković.


O temama: “Stanje i perspektive palijativne skrbi u Hrvatskoj” govorit će dr.sc. Julijana Franinović Marković, “Ljekarnička skrb za palijativnog bolesnika” dr. med. Irena Grahovac, mag. pharm. i “O dostojanstvu umiranja” dr. sc. Marta Carti, mag. theol.


Riječki hospicij jedina je ustanova palijativne zdravstvene skrbi takve vrste u Hrvatskoj. Riječka nadbiskupija, uz podršku Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, hospicij je otvorila 28. siječnja 2013. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.