Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nesebična Amra Ramić: Volontiranje mi je uvijek bilo na prvom mjestu

08.05.2022.

14:11

Autor: Lena Stojiljković / Anja Matić

Amra Ramić i Lena Stojiljković

Amra Ramić i Lena Stojiljković

Foto: - / Radio Rijeka

Povodom današnjeg Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, u studio Radio Rijeke u emisiji "Na obedu", ugostili smo mladu i nesebičnu Amru Ramić. 

21-godišnja Amra mlada je volonterka koja svoje slobodno vrijeme, znanje i energiju već godinama nesebično poklanja upravo Crvenom križu, ali i volontiranju u kulturi.


Amrin trud itekako je prepoznat pa je za svoj volonterski rad dobila mnoga priznanja: Dekanova nagrada za volontiranje za akademsku 2019./2020.; Dekanova nagrada za volontiranje za akademsku 2020./2021.; Rektorova nagrada za 2020./2021.; pohvala SMARTA za 2020.; nominacija za državnu nagradu za volontiranje za 2020. te nominacija za nagradu Grada Rijeke za 2020. godinu.

Poprilično dug je to popis za nekoga tako mladog, ali Amra u tome, kako nam je rekla, uistinu uživa. 


Amra je nadalje u razgovoru potvrdila da su volonteri danas sve prihvaćeniji, međutim kako kod nas kultura volontiranja još uvijek nije toliko rasprostranjena koliko bi mogla, i trebala biti.


Amra je u eteru podijelila s nama i svoja najdraža iskustva prilikom volontiranja; što o njenim nesebičnim aktivnostima misli njena obitelj, kao i kako će obilježiti naredni tjedan u kojem će se održati manifestacija "Hrvatska volontira". Poslušajte emisiju:

emisija Na obedu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Na obedu kod Battifiace

Saku nedeju od polne do četiri ure z nami je Mario Lipovšek Battifiaca! Treba li još koja preporuka da u to vrijeme budete uz naš program? Ne treba, naravno! Čujemo se! :)

Poslušajte u Slušaonici