Hrvatski radio

Radio Rijeka

Back to the roots: Nikola Borić predstavlja knjigu

01.09.2022.

11:48

Autor: HRT - Radio Rijeka

Nikola Boric

Nikola Boric

Foto: - / Život u šumi

Novi program Kluba Palach "Back to the roots" će obuhvaćati područja ekologije, zdrave hrane i vraćanja prirodi a provodit će se kroz niz predavanja, radionica, organizaciju sajmova prirodne, domaće i autohtone hrane, gastro evenata, promocija knjiga i dobrih praksi. Gost prvog izdanja novog edukativnog programa bit će Nikola Borić koji će imati predavanje i promociju svoje prve knjige Šuma je moj dom.

Nikola Borić je prije nekoliko godina napustio karijeru kondicijskog trenera koji je još ne tako davno pripremao sportaše za Olimpijske igre i svjetska prvenstva. Boksača Stjepana Božića spremao je za osvajanje svjetske titule, plivačicu Anu Sršen za nastup na Paraolimpijskim igrama u Sydneyju, Gordana Kožulja za Olimpijske igre u Ateni. Trenirao je marokanskog pobjednika dijamantne lige na 1500 metara, radio s više od 100 Etiopljana, radio s Kenijcima pobjednicima maratona u New Yorku i Parizu, Dubaiju, Londonu, a nakon toga radio za azerbajdžansku atletsku reprezentaciju i s turskim srednjoprugašicama osvajao je olimpijske medalje. Uz sve to imao je tvornicu bicikala od karbonskih vlakana, informatičku tvrtku, sedam puta bio je prvak države u triatlonu, živio je i radio u Adis Abebi, Berlinu, Amsterdamu, Istanbulu... I nakon toga dolazi velika promjena.


Nikola je kupio je zemljište na Papuku gdje je podigao imanje te uz partnericu i mnogobrojne domaće životinje, ondje obitava bez struje i vode na svojoj Šumskoj farmi. U Orahovici je osnovao plivački, triatlonski i biciklistički klub te preuzeo treniranje atletske ekipe. Otkako im prenosi svoje znanje i iskustvo, Orahovičani se diče s čak 217 naslova državnih prvaka u različitim uzrastima. Osnovao je klaster Made in Papuk okupivši proizvođače ekološki uzgojene hrane, pokrenuo je pravu lavinu potražnje za domaćim proizvodima.


O njegovu je životu avanturist britanskog Channela 5 Ben Fogle napravio TV reportažu u svojoj seriji "New Lives in a Wild" što ga je približilo široj javnosti i ohrabrilo mnoge druge da krenu njegovim stopama.

Sve ovo i još puno, puno više Nikola Borić predstavit će večeras u Kružnoj ulici u 19:30 sati. Ulaz je besplatan uz donaciju po želji na ulazu. Prijava za sudjelovanje je obvezna putem Google forme na sljedećem linku.


 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.