Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bakar: grad bogate povijesti i sigurne budućnosti

09.02.2022.

15:52

Autor: Iva Pavletić Crnić

Bakarska riva

Bakarska riva

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Primorski biser, Bakar, krajem 18. i početkom 19. stoljeća bio je najveći grad na području današnje države, po broju stanovnika veći i od Rijeke i od Zagreba. U bliskoj budućnosti mogao bi postati gospodarsko srce Hrvatskog primorja. 

Grad je to s povijesnom pomorskom tradicijom, a Pomorska škola Bakar najstarija je strukovna škola u Hrvatskoj utemeljena 1849.godine. 


Danas se uz Bakar veže i jaka industrijska zona koja bi, u skoroj budućnosti, mogla postati i gospodarsko srce Hrvatskog primorja. 


Trenutno je u industrijskoj zoni 20 velikih investicija u fazi realizacije, a posljednjih je godina više stotina milijuna kuna uloženo u razvoj Bakra, posebno u ekološke projekte među kojima i modernizacija luke za rasute terete. 


Stvorili smo uvjete za finacijski rast i ulaganja u uređenje samog Bakra, a projekata gospodarskih, turističkih i infrastrukturnih ima izuzetno puno, rekao je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić u razgovoru kojeg slušate u nastavku:

Bakar jučer-danas-sutra

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.