Hrvatski radio

Radio Rijeka

Budućnost nam je svijetla!

09.05.2022.

14:31

Autor: Vladimir Jurić

dio nagrađenih na državnom natjecanju iz informatike

dio nagrađenih na državnom natjecanju iz informatike

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Riječka Budi++ ekipa proteklog je vikenda na državnom natjecanju iz informatike održanom u Vodicama ostvarila zavidan uspjeh osvojivši tri prva mjesta, jedno drugo i dva treća mjesta. U Centru tehničke kulture Rijeka danas su predstavljeni osvajači medalja.

U kategoriji "Logo" Marta Ljubić je ostvarila najbolji rezultat u konkurenciji 7. razreda, Josip Šebelja osvojio je 3. mjesto, dok je Svebor Stublija zauzeo 2. mjesto u konkrenciji 8. razreda osnovne škole.


U kategoriji "Primjena algoritama - osnovne škole" Josip Šebelja osvojio je 3. mjesto, dok je Simeon Stefanović osvojio 1. mjesto u kategoriji "Osnove informatike - strukovne škole". 


Centar tehničke kulture Rijeka imao je svoje predstavnike i u kategoriji "Razvoj softvera - osnovne škole" gdje su Marta Lubić i Svebor Stublija predstavili svoj rad "Spendiverse" koji je osvojio 1. mjesto.


Za sjajne plasmane riječkih učenika zaslužni su i njihovi mentori: Jakov Tomasić, Ivana Žužić, Ivan Periša i Loris Rašpolić.


Centar tehničke kulture Rijeka već više od 20 godina omogućuje darovitim učenicima da razvijaju svoje interese i potencijale iz područja informatike. Poslušajte riječi mentora Lorisa Rašpolića:

izjava jednog od mentora

nagrađeni nadareni mladi

nagrađeni nadareni mladi

Foto: - / CTK Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.