Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lošinjanin Antonio Bujačić: Veslam za one koji ne mogu!

01.08.2022.

14:49

Autor: Dražen Zima

Antonio Bujačić prikupljao je sredstva u humanitarne svrhe i stand up nastupom

Antonio Bujačić prikupljao je sredstva u humanitarne svrhe i stand up nastupom

Foto: - / Antonio Bujačić / Facebook

Mladi Lošinjan Antonio Bujačić došao je na ideju kako iskoristiti ljeto na moru za prikupljanje financijskih sredstava namijenjenih udrugama koje skrbe za potrebite u zajednici iz koje dolazi: "Ruka u ruci" na Lošinju i "Pinokio" na Rabu.

Antonio Bujačić će se 12. kolovoza, ako vrijeme dopusti, u pet sati ujutro otisnuti kajakom iz lučice Sv. Martin na Lošinju s ciljem u Banovoj Vili na otoku Rabu. Udaljenost je 18,5 milja. Tjekom putovanja od oko osam sati napravit će mnogo zaveslaja, a neke od njih možete kupiti i vi, po cijeni od 10 kn.


Sav donirani novac bit će proslijeđen udrugama "Ruka u ruci" na Lošinju i "Pinokio" na Rabu koje pružaju pomoć djeci s poteškoćama u razvoju i invaliditetom. Lošinjska udruga donaciju će uložiti u rekonstrukciju novog prostora koji su dobili za rad s djecom, a "Pinokio" će sufinancirati projekt dugogodišnjeg gosta i prijatelja otoka Raba Dicka Spijkermana koji uključuje izgradnju dizalice za ulaz osoba s invaliditetom u more.


Tko želi sudjelovati sredstva može uplatiti izravno udrugama na njihove račune: Udruga "Ruka u ruci" (Mali Lošinj) HR 5424070001100056293 i/ili Udruga "Pinokio" (Rab) HR 1724020061100572974.


Na koji je način Antonio već prikupljao sredstva za potrebite i kako će izvesti akciju "Veslajmo za one koji ne mogu" poslušajte u razgovoru:

Antonio Bujačić vesla za one koji ne mogu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.