Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dani vina Vrbnik: Dionizijevog napitka bit će napretek

26.08.2022.

00:16

Autor: Radio Rijeka

Dani vina Vrbik

Dani vina Vrbik

Foto: - / Kvarner Wines

Blagdan vina, manifestacija Dani vina Vrbnik, tradicionalno se održava posljednjeg vikenda u kolovozu. Ove godine održat će se 26. i 27. kolovoza u drevnom gradu nad morem: Vrbniku. 

Svatko tko se za vikend nađe na otoku Krku i u Vrbniku može pronaći nešto za sebe, a turistički brodovi iz Crikvenice, Selca i Novog Vinodolskog uveli su dodatne ture za zainteresirane turiste i domaće stanovnike s ciljem da dođu u što većem broju.


Ovogodišnji dvodnevni otočki vinski spektakl počinje u petak u 15 sati s Vrbnik Wine Walkom – vođenom turom po vrbničkim vinarijama kojom će se obići svi vinari članovi Udruženja Kvarner Wines. 


U vinarijama će se kušati vina, a vinari su osim vina pripremili niz iznenađenja za posjetioce. Nakon svečanog otvorenja manifestacije u 20 sati i 30 minuta će se za sudionike Vrbnik Wine Walka izvlačiti tombola.


Tradicionalno će se oba dana u vremenu od 18 do 24 sata održati sajam autohtonih proizvoda u staroj jezgri na kojem, izuzev vinara iz Vrbnika i otoka Krka, odnosno Kvarnera svoje proizvode izlažu i ostali proizvođači autohtonih prehrambenih proizvoda te partneri iz Osječko – baranjske županije. 


U sklopu sajma nastupat će grupe Insula, Fortunal, Arcamivida, Pan i Whiteheads, Trio Crikvenica, The Mystic Rose i Bojan Volk Quartet, dok će domaćini sve posjetitelje u petak počastiti koncertom hrvatske glazbene dive Zorice Kondže.


Subota je rezervirana za Vrbnik Wine Run – utrku općinom Vrbnik koja će početi u 9:30, a natjecatelji trče jednom od najljepših ruta na Kvarneru uz more i kroz vinograde Vrbničkog polja. 


U 18 sati se u Vinotelu Gospoja održava Vinska radionica Pet lica kvarnerskih vina koju vodi 5 sommelijerki – ambasadorica Kvarner Wines Ines Matić Matešković, Monika Neral, Lucija Matijević, Martina Škarica i Manuela Mrkonja. 


Posljednji program je Vrbnik Wine & Bike Night – biciklijada koja starta kod pršutane Gospoja i prolazi Vrbničkim poljem..

ugodno društvo i fino vino

ugodno društvo i fino vino

Foto: - / Kvarner Wines

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.