Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dobri igrači od nekada, bili bi dobri i danas

27.03.2022.

16:02

Autor: Albert Petrović

Srećko Juričić

Srećko Juričić

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Srećko Juričić, legenda s Kantride i neizostavni pripadnik generacije koja je u bivšoj državi dvaput osvajala Kup i umalo izbacila Reala iz Europe, bio je gost na današnjem Obedu.

Tih i samozatajan, kao i obično, ovaj rekorder po broju igara u bijelom dresu komentirao je sadašnju situaciju u klubu, a vratili smo ga u ono doba "ponosa i slave".


"Da,lijepo se živjelo tih godina", prisjeća se Srećko," i mislim da smo imali primjeren status kao igrači. Doduše,i moji su roditelji tada govorili da se prije živjelo bolje,tako je valjda u svakoj generaciji."


Prisjetili smo se početaka i škole Turnić koju je pohađao i u koju su išle obje njegove kćeri pa smo usput nabrojali svu silu prvotimaca s tog područja. Juričić je uz nogomet bio dobar i u školi, a ujedno i zaljubljenik u glazbu. 

Svake noći sam slušao Radio Luxemburg pa bih ujutro u školi bio glavni jer sam znao koja je pjesma prva na top-listi. Glazbu pratim i sada jer volim bit u tijeku sa zbivanjima, a ponekad i zapjevušim.

Srećko Juričić

Na pitanje je li mu Schnellinger po kome je dobio nadimak ujedno bio i nogometni uzor, kaže: "Ne, ja tada nisam ni gledao tog igrača jer nije bilo toliko prijenosa kao sada, nadimak mi je nadjenuo trener zbog plave kose i načina igre, a meni je to, naravno imponiralo, ta usporedba s jednim svjetskim igračem. Inače, nisam imao baš nekog određenog nogometnog idola, ali tada mi se sviđalo kako igra recimo, Beckenbauer.


Osvrnuli smo se i na trenersku karijeru koja se nastavila u arapskim zemljama i očekivanju od tamošnjeg svjetskog prvenstva, a naravno i na očekivanja od nogometaša Rijeke u prvenstvu, a posebno u finalu Kupa protiv Hajduka na Poljudu. Što se tiče usporedbi "one" generacije s ovom sadašnjom, kaže kako se nogomet mijenja. 

Kad sada gledam neke stare snimke izgleda mi puno sporije sve nego što mi je tada izgledalo, ali oni koji su bili dobri igrači tada, bili bi i danas dobri.

Srećko Juričić

emisija Na obedu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.