Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:36 / 09.06.2022.

Autor: Anja Matić

Face s place: trešnje, kruškice i tikvice

kruške

kruške

Foto: - / pixabay

Kristijan Kozmić nagrađivani je opatijski majstor kulinarstva i gurman koji svakog četvrtka u 9 sati i 15 minuta u eteru Radio Rijeke slušateljima otkriva što se danas nudi na riječkoj placi.

Kristijan je s najdražom mu Ivom Pavletić Crnić otkrio što je danas u ponudi na riječkoj tržnici, a podijelio je i pokoji recept. Trešnje se prodaju za 30 kuna, kruškice za 20 kuna kilogram, limun 14 kuna, jabuke su 10, kao i krastavci, a pomidori za 20 do 24 kune.


Nastavio je nadalje da je naišao na mrkvu za 12 kuna, mladi radić 10, 15 ili 20 kuna (ovisno o mjestu), naranče po 12 kuna, kristalka 20 kuna, kao i blitva.


Dodao je da su u ponudi tikvice za 14 do 16 kuna, mladi krumpir 10 kuna, karfiol za 16 kuna, paprika 25 kuna, mladi luk po 6 kuna te banane po 12 kuna.


Ako još niste, znate gdje svratiti prije pripreme današnjeg ručka. Unatoč kiši isplatit će vam se, a cijelu emisiju poslušajte u nastavku:

emisija Placa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.