Hrvatski radio

Radio Rijeka

Finci pokušali izbjeći plaćanje popravka automobila od 58 tisuća kuna

29.11.2022.

12:57

Autor: Josip Krmpotić

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: MUP / RH

Policijski službenici PU primorsko-goranske kazneno su prijavili i u pritvor predali dvoje finskih državljana, starosti 41 i 48 godina.

Njima je,  početkom listopada na području Selca, u prometnoj nesreći oštećeno osobno vozilo marke Audi, finskih registracija te su za njegov popravak angažirali automehaničarsku radionicu sa šireg bakarskog područja. 


Tada su dobili i zamjensko osobno vozilo dok njihovo bude popravljeno. Unatoč pozivima i porukama koje su im upućene, nisu došli po svoje popravljenio vozilo koje je ostalo u radionici sve do 27. studenoga. Tada je vlasnik radionice primijetio da ga nema na parkiralištu, a na njegovom mjestu se nalazio posuđeni Golf. 


Dvojica Finaca su noću zamijenili vozila, rezervnim ključem pokrenuli svoje popravljeno vozilo i pobjegli bez javljanja vlasniku i plaćanja računa za popravak u iznosu većem od 58 tisuća kuna. 


Istoga dana ih je policija zaustavila i uhitila na graničnom prijelazu Rupa, s kojega su zapravo htjeli pobjeći iz Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.