Hrvatski radio

Radio Rijeka

[FOTO] Najljepša ljetna priča privedena kraju: završen projekt #RokOtok

31.07.2022.

11:38

Autor: Radio Rijeka

projekt je Ribafish posvetio svome sinu

projekt je Ribafish posvetio svome sinu

Foto: Ivan Čujić / -

Obećanje ispunjeno! Ribafish prvi u povijesti plivanjem, učenjem i druženjem povezao 50 hrvatskih naseljenih otoka.

Domagoj Jakopović Ribafish ovim projektom otočane i njihove goste podsjetio je na važnost očuvanja okoliša i sretnog odrastanja ispunjenog druženjem s prijateljima i roditeljima.


Nakon skoro 54 tisuća preplivanih metara, Ribafish je uspio i slavio u Puntu na otoku Krku. S broda pored otočića Košljuna u more su skočili službeni plivač RokOtoka Boris Korbar, četvero lokalaca i Domagoj Jakopović Ribafish. Pridružilo im se i nekoliko dječaka i svi su s lakoćom, u dvadesetak minuta, stigli do rive gdje ih je dočekalo petstotinjak djece i odraslih.


Na tih posljednjih 800 metara od 210 kilometara preplivanih tijekom projekta uzduž Jadrana, od Koločepa do Krka, s odmakom od par dana Ribafish gleda kao na najemotivnije trenutke:

Nije bilo lako izaći iz mora pred sve te ljude, dok su se u meni ispreplitale emocije tuge, ali i ogromne zahvalnosti zbog podrške svih ljudi koji su me dočekali na ovoj i svim drugim lokacijama, te svih mojih Rokotočana koji su tijekom sve tri faze projekta, na putu dugom četiri godine, bili uz mene.

Ribafish

Završni doček organizirala je TZ Punat na čelu s direktorom Brankom Karabaićem. Ribafish je nakon predavanja i druženja s klincima postavio posljednji geocache, motivirajući tako na istraživanje i neke druge klince koji će u budućnosti posjetiti ovaj lijepi otok i destinaciju. 


I ovdje su se djeca razveselila darovima. Na posljednjih 17 otoka tijekom srpnja podijeljeno ih je 2 200, a i sam Ribafish je na dar dobio personalizirane #Rokotok tenisice, tri ribice za tri faze projekta, tortu te ono što smatra najvećim darom – nasmijana lica, tople riječi i zagrljaje.


Shortest Path Production je tijekom projekta snimio sav materijal za predstojeći dokumentarni film (očekuje se u jesen 2023.), a u rujnu će se, uz prigodnu izložbu slika službenog brodskog fotografa Ivana Čujića i plakata koje su crtala djeca na otocima, održati press konferencija projekta, na kojoj će svi zainteresirani moći saznati planove za budućnost.


Slijedi odmor - kolovoz će Ribafish iskoristiti za odmor na Korčuli, gdje će okružen najbližima procesuirati sve sam sa sobom i prebirući po uspomenama, u njima tražiti inspiraciju za neke nove ideje kroz koje će #Rokotok kao projekt živjeti u budućnosti.

Galerija
veseli zajedno, Foto: Ivan Čujić/-
dupini na putovanju, Foto: Ivan Čujić/-Domagoj Jakopović Ribafish, Foto: Ivan Čujić/-djeca pomno slušaju Ribafisha, Foto: Ivan Čujić/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.