Hrvatski radio

Radio Rijeka

Google Transit za autobuse dostupan u Rijeci

10.01.2022.

16:00

Autor: Tatjana Sandalj

Google Transit dostupan za riječki javni prijevoz

Google Transit dostupan za riječki javni prijevoz

Foto: - / Google, Exevio

Autotrolej je inicirao, a IT tvrtka iz Rijeke Exevio pomogla je ostvariti: nakon gotovo godinu dana pregovora i dogovora s Googleom, usluga Google Transit za autobuse javnog gradskog prijevoza dostupna je i u Rijeci. 

Google Transit je usluga koja na Google kartama omogućava korisniku prikaz putovanja do željene destinacije, odnosno navodi vrijeme polaska javnog prijevoznog sredstva te sve stanice od polazne točke do odredišta. Tako korisnika dovodi do najbliže stanice polaska autobusa te mu pomaže pratiti put od stanice do stanice.


Za potrebe usluge, Autotrolej je ustupio pristup bazi podataka o svim rutama, voznom redu i sličnim podacima, a korisnici koji će prilikom pretraživanja lokacija na Google karti imati prikaz kako do odredišta doći autobusom, imaju poveznicu i s Autotrolejevom internetskom stranicom. 


Autotrolej i Exevio planiraju Google Transit korisnicima omogućiti praćenje kretanja javnog prijevoza u realnom vremenu s preciznom projekcijom dolazaka autobusa, stoji u priopćenju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.