Hrvatski radio

Radio Rijeka

Goranski umirovljenici baš uživaju

14.07.2022.

12:45

Autor: Nenad Lučić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Oneinchpunch / Shutterstock

Nije im loše - "Aktivni u mirovini" naziv je projekta tijekom čije se dvogodišnje provedbe u Gorskom kotaru nastojalo osmisliti niz programa te njima na tom području potaknuti društvenu uključenost stanovnika treće životne dobi.

Dosad realizirane programske aktivnosti, financirane potporama Europskog socijalnog fonda, predstavljene su danas na Danu otvorenih vrata Udruge umirovljenika Delnica gdje ističu kako je tijekom dosadašnjeg trajanja projekta ostvarena suradnja sa istovjetnim udruženjima u osam od devet goranskih gradova i općina. 

U zahtjevnim pandemijskim vremenima, smo, uz dvoje zaposlenih na projektu, smo uspjeli realizirati više od 450 predavanja, edukacija, radionica, izleta i ostalih događanja. Ono što će ostati iza ovog projekta je Umirovljenički volonterski centar u Delnicama, čije aktivnosti želimo proširiti na područje cijelog Gorskog kotara.

Matija Kezele - voditelj projektnih aktivnosti

Provedbeni dio projekta završava u listopadu, a kako se on odvijao u epidemiološki zahtjevnim vremenima odazivom umirovljenika i brojem osmišljenih programa zadovoljan je voditelj projektnih aktivnosti Matija Kezele. Poslušajte:

goranski umirovljenici

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.