Hrvatski radio

Radio Rijeka

Goranski "Vrisak bez glasa" pogodio srž problema

24.02.2022.

12:06

Autor: Nenad Lučić

Delnički projekt "Vrisak bez glasa"

Delnički projekt "Vrisak bez glasa"

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Gradsko društvo Crvenog križa Delnice sedmu godinu u Gorskom kotaru obilježava Dan ružičastih majica, a ovogodišnji je novitet projekt "Vrisak bez glasa", kojim se želi potaknuti suzbijanje nasilja nad i među mladima.

Nositelj projektnih aktivnosti, koje sa 75 tisuća kuna financira Središnji državni ured za demografiju i mlade, bit će Savjetovalište Izvor iz Delnica, a njime će, osim obrazovnih ustanova najvećeg goranskog grada biti obuhvaćene i osnovne škole u Vrbovskom i Ravnoj Gori. 


Projekt "Vrisak bez glasa" pokrenut je na temelju opsežne ankete među učenicima, a u njega će biti uključeno dvjestotinjak mladih. 


Tematska obilježja planiranih programa na prezentaciji održanoj u srijedu pojasnila je pedagoginja Tanja Jakovac: "U pripremi radionica naglasak smo stavili na psihičko, verbalno i ekonomsko nasilje te s tim oblicima nasilničkog ponašanja nerijetko povezano, seksualno nasilje. Povratna informacija koju smo dobili od mladih ukazuje da radimo nešto dobro i da smo pogodili srž problema."


Poslušajte izjavu:

"Vrisak bez glasa" protiv nasilja

Tim goranskog projekta "Vrisak bez glasa"

Tim goranskog projekta "Vrisak bez glasa"

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.