Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gorski kotar ljepotom privlači domaće, ali i strance

08.08.2022.

14:14

Autor: Radio Rijeka

 Izletnici uživaju na plaži Njupač uz Lokvarsko jezero

Izletnici uživaju na plaži Njupač uz Lokvarsko jezero

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Srpanjske brojke pokazuju da je Gorski kotar nezaobilazna destinacija domaćim i stranim posjetiteljima jer je ostvareno 17% više noćenja u odnosu na 2019. godinu.

Ugodne dnevne i osvježavajuće noćne temperature, prirodne atrakcije, karakteristična goranska gastronomija, privlačan smještaj te niz zanimljivih mogućnosti za aktivan odmor - od kupanja u čistim rijekama i jezerima, preko bear watchinga do 400 km dugih biciklističkih staza - garantirano je uspješna ponuda za sve posjetitelje.

Ovogodišnje promotivne aktivnosti urodile su plodom jer nam se i strani posjetitelji vraćaju, poglavito gosti iz Njemačke, Nizozemske, Belgije i Austrije, što pokazuje vrijednost ovog planinskog kraja koji je udaljen svega 20 minuta vožnje do Jadrana.

Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara

Valja istaknuti kako privatni smještajni kapaciteti u Gorskom kotaru ove godine bilježe 48,23% više noćenja i gotovo 61% više dolazaka u odnosu na 2019. godinu, što je pozitivan trend koji pokazuje opravdanost ulaganja u smještaj viših kategorija.


Ako ovih dana ne znate gdje biste, možda je baš Gorski kotar rješenje za vas.

plaža Njupač

plaža Njupač

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.