Hrvatski radio

Radio Rijeka

Humanitarna utrka "Za prvi samostalni korak Loreen"

12.03.2023.

11:25

Autor: Ivona Pierobon

Vizual za humanitarnu utrku "Za prvi samostalni korak Loreen"

Vizual za humanitarnu utrku "Za prvi samostalni korak Loreen"

Foto: - / Triatlon klub Rival

Triatlon klub Rival, grad Delnice i TZ Gorskog Kotara organiziraju humanitarnu utrku Riječke ZIMSKE LIGE – Igor Malešević "Za prvi samostalni korak Loreen" koja se održava u Delnicama danas, u nedjelju 12.3.

Riječka Zimska Liga u trčanju održava se od 2004. i ove sezone slavi svoje 19. izdanje! Okuplja sportaše i rekreativce svih uzrasta iz svih krajeva Hrvatske od Kvarnera, Istre, Gorskog Kotara pa do onih iz Slovenije i Italije. Zimska liga nije samo utrka, ona je mjesto upoznavanja, druženja i dobrog provoda jer zna se da je nakon svake utrke fešta! Zato, pozvani ste svi, i rekreativci i prekaljeni trkači, pridružiti se ovoj šetnji Primorsko-goranskom županijom, njezinim gradovima i općinama.


Osim što je povezala brojna mjesta Primorsko-goranske županije i okupila više od 1.000 trkača koji su zajedno ove godine pretrčali 5.000 km, Riječka ZIMSKA LIGA održat će se još jedanput ove sezone, ali sa posebnim razlogom. Naime, prijateljica našeg kluba treba pomoć. Zove se Loreen, ima 5 godina te nažalost urođeno narušenu motoriku pa ne može samostalno hodati. Loreen se liječi Bobath fizikalnom terapijom i robotskim uređajem Lokomat koji joj omogućuje da uči hodati. Kako to i biva, cijena takve terapije je jako visoka i nijedna obitelj si to ne može sama pokriti. Troškovi terapija, puta i smještaja samo za 2023. godinu dosežu i 30.000 eura. I zato, u suradnji sa gradom Delnicama i TZ Gorskog Kotara radimo ovu posebnu, humanitarnu utrku ZIMSKE LIGE za Loreen. Nema startnina. Samo donacije.


Trčat će se 6 km sa 150m elevacije po makadamu (šumskom putu), odnosno jedan krug oko Japlenškog vrha. Utrka je namijenjena trkačima i rekreativcima svih uzrasta i sportske spreme, uz poznatu monetu - važno je sudjelovati. Najbrži, najsporiji, najstariji i najmlađi sudionici osvojiti će nagrade sponzora.


Okupljanje, start i cilj su ispred pansiona "Lovački". Preuzimanje brojeva počinje od 9h, start utrke je u 11, proglašenje pobjednika u 12, a ručak za sve sudionike u 12:30h.


O događaju smo razgovarali s predsjednikom Triatlon kluba Rival, Miroslavom Marićem. Poslušajte:

Miroslav Marić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.