Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:03 / 05.06.2022.

Autor: Mario Lipovšek

Irena Šintić: "Htjela sam probati upravo takvu vrstu putovanja."

Iz privatne arhive Irene Šintić

Iz privatne arhive Irene Šintić

Foto: Irena Šintić / Irena Šintić

Gošća koja je sjela za stol današnjeg nedjeljnog virtualnog obeda, na stol je stavila Camino primitivo - hodočašće dugo 334 kilometra kojeg je propješačila sama. Njeno ime je Irena Šintić.

Irena Šintić dolazi s Cresa i već dugi niz godina, točnije 28 godina, pjeva u ženskoj klapi Teha. Našem je Mariju pričala o tome kakav je Cres zimi ali i kakvo je iskustvo zaista dugogodišnje pjevačke suradnje s nepromijenjenim postavom žena u klapi Teha.


Ipak, tema na kojoj su se najdulje zadržali jest njeno osobno hodočašće putem Camino na kojeg se odvažila 2018. te koje ju na neki način životno obilježilo.

Put Svetog Jakova ili Camino de Santiago Francés ruta je Puta svetog Jakova, duga oko 800 km, koju prelaze hodočasnici iz pravca Francuske na putu koji vodi u Santiago de Compostelu, grad u kojem se nalaze moći svetog apostola Jakova. 


Pored Camino Francésa postoje i druge rute prema Santiago de Composteli i to: Engleski, Portugalski, Katalonski, Sjeverni, Baskijski kao i još neki pravci. Irena je hodala Camino primitivo.


Poslušajte ovaj zanimljivi razgovor uz poslijepodnevnu kavicu nakon nedjeljnog obeda:Na obedu kod Battifiace: Irena Šintić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.