Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivana Špicer: "Frizerstvo je predivno, kreativno zanimanje!"

25.03.2023.

16:18

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Ivana Špicer u studiju Radio Rijeke s Vedranom Lisicom Pavlović

Ivana Špicer u studiju Radio Rijeke s Vedranom Lisicom Pavlović

Foto: - / Radio Rijeka

Povodom najvećeg regionalnog okupljanja frizera u Opatiji, 20. festivala Hairstyle News koji će se 25. i 26. ožujka održati u Centru Gervais u Opatiji, u današnjoj emisiji Kaf'e ugostili smo vrhunsku edukatoricu i frizerku Ivanu Špicer.

Iako po redu 20., festival  Hairstyle News aktivno se zbog pandemijske pauze održava 18. put. Uz jake domaće edukatore i akademije, ove godine stižu i posebni gosti iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Bugarske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine. 


U Velikoj dvorani održavat će se edukacijski programi Salon Business Conference, Cut&Style i Colorama, a za muške frizere i barbere priprema se zasebno događanje Barbershop Arena s edukacijama i izlagačima u Klubu Gervais.  


Posjetitelje na sajmu očekuju brojni izlagači i brendovi s ponudom profesionalnih frizerskih proizvoda i usluga, a u subotu navečer održat će se veliki party povodom 20. rođendana Hairstyle Newsa! 


Ivana Špicer je voditeljica IM Academy koju vodi s kolegom Mariom Mesarićem. Završila je srednju strukovnu školu u Varaždinu. Karijeru počinje u frizerskom salonu Seka u Čakovcu. Nakon odlaska iz frizerskog salona Seka, počinje edukaciju u Mona Lisa Ineternational gdje je i nastavila raditi idućih 12 godina.


Svojom bezuvjetnom ljubavlju prema struci kao i aktivnim sudjelovanjem u izradi novih kolekcija i edukaciji, s kolegom educira kolege po Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj, Mexicu, Rumunjskoj, Rusiji, Americi.


Što je geometrjsko šišanje? Koje su osnovne tehnike frizerstva? Kakva inspiracija je punk u svijetu mode, a posebno svijeta frizerstva?


O svojim počecima i ljubavi prema frizerstvu razgovarala je s našom Vedranom Lisicom Pavlović, Poslušajte:

Kaf'e: Ivana Špicer

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.