Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz primorske kuharice: gumeni čokoladni keksi

16.11.2022.

12:37

Autor: Jasminka Sušanj

Puuuuuno čokolade

Puuuuuno čokolade

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Dani čokolade u vašem domu, pretpostavljamo, uvijek su dobrodošli. Keksi koje predlaže naša slastičarka Jasminka Sušanj su dobro i jednostavno rješenje za krizno-čokoladne trenutke.

GUMENI ČOKOLADNI KEKSI


Sastojci: 210 g kvalitetne tamne čokolade, 70 g putra, 110 g šećera, dva jaja, malo soli, 10 g kakaa, 1/2 praška za pecivo, 100 g brašna.


Postupak:


U zdjelici na pari otopite čokoladu i putar.


U drugu, veću zdjelicu stavite šećer, sol i jaja pa tucite mikserom oko dvije minute.


U jaja dodajte otopljenu čokoladu i pomiješajte lopaticom. U fino cjedilo stavite kakao, prašak za pecivo i brašno pa prosijte u smjesu jaja i sve povežite u glatko tijesto.


Peć zagrijte na 180°C, a pleh obucite u masni papir. Pomoću žlice ili još bolje, pomoću grabilice za sladoled vadite hrpice tijesta podjednake veličine i stavljajte na pleh. Ostavite im dosta razmaka jer će ovi keksi poprilično narasti. 


Pecite ih na 180°C oko 10 do 12 minuta. Pečene premjestite na rešetku da se potpuno ohlade.


Ove su slastice iz vana ispucane i hrskave, a iznutra gumenaste i sočne.


Uživajte!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici