Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz primorske kuharice: Kolač s jogurtom i marelicama

17.08.2022.

11:45

Autor: Jasminka Sušanj

Sline cure

Sline cure

Foto: - / Pixabay

Danas pripremamo nešto fino i slatko, a da stvar bude još bolja, kolač je bez tijesta. Uz slatki pozdrav Jasminka Sušanj šalje vam i recept za ovotjedni sočni kolač:

Sastojci:


  • 8 marelica
  • 250g grčkog jogurta
  • 250g mascarponea
  • 100g šećera
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • malo soli
  • 40g škrobnog brašna



Postupak:


Namastite dno i stranice manjeg kalupa za tortu pa ga cijelog obucite u masni papir.


Operite, očistite i na manje komadiće narežite marelice pa odvojite oko 2/3 i rasporedite po dnu kalupa.


U višoj zdjelici izmiksajte jogurt i mascarpone. Dodajte šećer, vaniliju, jaja, malo soli i na kraju škrobno brašno pa dobro istucite da razbijete sve grudice i dobijete glatku smjesu.


Kremu izlijte preko marelica u kalupu i poravnajte. Sad po vrhu rasporedite ostatak marelica i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 45 minuta.


Pečen kolač malo ohladite pa ga skupa s kalupom ostavite u frižideru preko noći da se dobro stisne i da ga sutradan možete uredno narezati.


Prije posluživanja možete ga lagano posuti šećerom u prahu.


Ako imate samo veći kalup za torte jednostavno udvostručite sastojke i dodajte 5 minuta na vrijeme pečenja.


Želim svima dobar tek.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici