Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz primorske kuharice: Kruška u gostima

28.09.2022.

12:28

Autor: HRT - Radio Rijeka

Kruška na tanjuru

Kruška na tanjuru

Foto: Dubravka Petric / Pixsell

Redaju se recept za receptom pa slastica za slasticom s ovom kraljicom jeseni u ulozi glavne namirnice. Kruškica. Postoji li netko tko je ne voli? Isprobajte recept i obavezno nam javite dojmove.

KRUŠKA U GOSTIMA


Sastojci:


4 jaja, 150g šećera, malo soli, 1 vanilin šećer, 300g punomasnog grčkog jogurta, 100g putra, korica pola limuna, 300g brašna, 1 prašak za pecovo, 3 veće jabuke, 1 kruška, oko 100g listića badema


Postupak: 


U većoj zdjeli umutite jaja sa šećerom, solju i vanilijom. Dodajte grčki jogurt, koricu limuna i otopljeni putar pa opet dobro istucite. Na kraju umješajte brašno prosijano s praškom za pecivo i tijesto je gotovo.Jabuke i krušku ogulite i očistite pa narežite na sitnije komadiće i odmah dodajte u tijesto. Pećnicu zagrijte na 180°C a manji pleh viših rubova namastite i pospite brašnom. Tijesto s jabukama izlijte u pleh, poravnajte i pospite listićima badema pa pecite na 180°C oko 35 minuta.


Pečen kolač kratko ohladite pa ga još u plehu narežite i poslužite.


Dobar tek!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.