Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz primorske kuharice: malo luksuza

28.12.2022.

11:58

Autor: Jasminka Sušanj

Puuuuuno čokolade

Puuuuuno čokolade

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Od slatkog i ušećerenog radimo slasticu po preporuci slastičarke Jasminke Sušanj za koju vam više treba hladnjak, nego štednjak. U puuuno stpljenja dok se sve stisne. A onda slijedi pravi slatki party!

MALO LUKSUZA


Sastojci: 300 g nugata, 100 g kvalitetne tamne čokolade, 100 g listića badema, 40 g sjeckanih pistacija, 50 g ušećerene korice limuna ili naranče, 100 g ušećerenih višanja, četiri žlice nekog finog voćnog likera.


Za glazuru: 200 g tamne čokolade, jedna žlica ulja.


Postupak:


Uski, duguljasti kalup obucite u foliju.


Nugat i čokoladu zajedno otopite na pari. U tu smjesu dodajte listiće badema, pistacije, ušećerenu koricu limuna, kandirane višnje i liker. Dobro sjedinite, pa izlijte u pripremljeni kalup i poravnajte. Odložite na par sati u frižider. 


Potom slasticu izvadite iz kalupa, oslobodite folije i prelijte glazurom. Za nju ćete na pari otopiti čokoladu sa žlicom ulja za sjaj. 


Kad se glazura stisne, kolač narežite na ploške toplim, ali suhim nožem jer čokolada ne voli vlagu.


Uživajte!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici