Svakog tjedna, pa i ovog, vrijedna Jasminka Sušanj podijelila je s nama još jedan ukusan recept, pogotovo za one koji vole mendule! Sastojke koji su vam potrebni i način pripreme ovog sočnog deserta pročitajte u nastavku:
12.05.2022.
11:01
Autor: Jasminka Sušanj
Svakog tjedna, pa i ovog, vrijedna Jasminka Sušanj podijelila je s nama još jedan ukusan recept, pogotovo za one koji vole mendule! Sastojke koji su vam potrebni i način pripreme ovog sočnog deserta pročitajte u nastavku:
MENDULIN CVIJET
Sastojci:
Za biskvit: 4 jaja, 4 žl. šećera, malo soli,
3 žl. brašna, 3 žl. mljevenih mendula,
300g marmelade od jagoda
Za kremu: 200g krem sira, 100g šećera u prahu, 200g tučenog slatkog vrhnja,
500g jagoda, 100g marmelade od jagoda, listići mendule za dekoraciju
Postupak:
Niski pleh obucite u masni papir a pećnicu zagrijte na 180 °C. Jaja odvojite pa bjelanjke istucite sa solju a žutanjke sa šećerom. Obje smjese lagano povežite pa u to dodajte brašno i mljevene mendule te eventualno par žlica vode po potrebi.
Izlijte u pripremljeni pleh i pecite na 180°C oko 10 min.
Pečen biskvit kratko prohladite pa ga bogato namažite marmeladom, zarolajte i odložite u frižider.
Za kremu jednostavno istucite krem sir sa šećerom u prahu pa umješajte u tučeno slatko vrhnje. Jagode operite, narežite i pomješajte s marmeladom.
Netom prije posluživanja narežite roladu na komade cca 2 cm debljine. Na svaki bogato nanesite kremu i preko nje par žlica jagoda. Sad još samo dekorirajte s par listića mendula i Vaša slastica je gotova. Dobar vam tek!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora