Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:01 / 12.05.2022.

Autor: Jasminka Sušanj

Iz primorske kuharice: Mendulin cvijet

Mendula

Mendula

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Svakog tjedna, pa i ovog, vrijedna Jasminka Sušanj podijelila je s nama još jedan ukusan recept, pogotovo za one koji vole mendule! Sastojke koji su vam potrebni i način pripreme ovog sočnog deserta pročitajte u nastavku:

MENDULIN CVIJET


Sastojci:


Za biskvit: 4 jaja, 4 žl. šećera, malo soli,

3 žl. brašna, 3 žl. mljevenih mendula,

300g marmelade od jagoda


Za kremu: 200g krem sira, 100g šećera u prahu, 200g tučenog slatkog vrhnja,

500g jagoda, 100g marmelade od jagoda, listići mendule za dekoraciju


Postupak:


Niski pleh obucite u masni papir a pećnicu zagrijte na 180 °C. Jaja odvojite pa bjelanjke istucite sa solju a žutanjke sa šećerom. Obje smjese lagano povežite pa u to dodajte brašno i mljevene mendule te eventualno par žlica vode po potrebi.


Izlijte u pripremljeni pleh i pecite na 180°C oko 10 min.


Pečen biskvit kratko prohladite pa ga bogato namažite marmeladom, zarolajte i odložite u frižider.


Za kremu jednostavno istucite krem sir sa šećerom u prahu pa umješajte u tučeno slatko vrhnje. Jagode operite, narežite i pomješajte s marmeladom.


Netom prije posluživanja narežite roladu na komade cca 2 cm debljine. Na svaki bogato nanesite kremu i preko nje par žlica jagoda. Sad još samo dekorirajte s par listića mendula i Vaša slastica je gotova. Dobar vam tek!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.