U primorskoj kuharici vraćamo se na slatko, ali ostajemo na 'grickalicama'. Brže će nestati, nego što ćete utrošiti vremena u izradu, ali isplati se, kaže naša slastičarka Jasminka Sušanj.
14.12.2022.
11:44
Autor: Jasminka Sušanj
U primorskoj kuharici vraćamo se na slatko, ali ostajemo na 'grickalicama'. Brže će nestati, nego što ćete utrošiti vremena u izradu, ali isplati se, kaže naša slastičarka Jasminka Sušanj.
Sastojci: tri bjelanjka, 40 g šećera, malo soli, 120 g šećera u prahu, 120 g mljevenih lješnjaka, 80 g badema u listićima.
Punjenje: 1,2 dl slatkog vrhnja, 125 g čokolade za kuhanje.
Postupak:
Za kremu zagrijavajte vrhnje i sitno sjeckanu čokoladu dok se sve ne otopi i sjedini. Ohladite na sobnu temperaturu.
Od bjelanjaka, soli i šećera istucite čvrsti snijeg. U njega, oprezno, špatulom umješajte prosijani šećer u prahu i mljevene lješnjake.
Lim obložite masnim papirom, a pećnicu zagrijte na 180°C. Smjesu stavite u dresir-vrećicu s okruglim nastavkom i na papir štrcajte pruge duge oko četiri centimetra. Pospite ih listićima badema i pecite na 180°C oko 15 min. Ohladite.
Kremu istucite mikserom pa njome spajajte dva po dva prutića.
Uživajte!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora