Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz primorske kuharice: mirisni prutići

14.12.2022.

11:44

Autor: Jasminka Sušanj

Ako su vaši lješnjaci i bademi u ovom stanju, oko slastice će biti više posla

Ako su vaši lješnjaci i bademi u ovom stanju, oko slastice će biti više posla

Foto: Hans / Pixabay

U primorskoj kuharici vraćamo se na slatko, ali ostajemo na 'grickalicama'. Brže će nestati, nego što ćete utrošiti vremena u izradu, ali isplati se, kaže naša slastičarka Jasminka Sušanj. 

Sastojci: tri bjelanjka, 40 g šećera, malo soli, 120 g šećera u prahu, 120 g mljevenih lješnjaka, 80 g badema u listićima.


Punjenje: 1,2 dl slatkog vrhnja, 125 g čokolade za kuhanje.


Postupak:


Za kremu zagrijavajte vrhnje i sitno sjeckanu čokoladu dok se sve ne otopi i sjedini. Ohladite na sobnu temperaturu.


Od bjelanjaka, soli i šećera istucite čvrsti snijeg. U njega, oprezno, špatulom umješajte prosijani šećer u prahu i mljevene lješnjake.


Lim obložite masnim papirom, a pećnicu zagrijte na 180°C. Smjesu stavite u dresir-vrećicu s okruglim nastavkom i na papir štrcajte pruge duge oko četiri centimetra. Pospite ih listićima badema i pecite na 180°C oko 15 min. Ohladite.


Kremu istucite mikserom pa njome spajajte dva po dva prutića.


Uživajte!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici