Ploškice koje predlaže naša slastičarka Jasminak Sušanj su rješenje za sve situacije kad nemate puno vremena. Dakle: brzo, jednostavno, a fino. A ne treba vam ni pećnica!
21.12.2022.
10:44
Autor: Jasminka Sušanj
Ploškice koje predlaže naša slastičarka Jasminak Sušanj su rješenje za sve situacije kad nemate puno vremena. Dakle: brzo, jednostavno, a fino. A ne treba vam ni pećnica!
Sastojci: 300 g šećera, jedan vanilin šećer, malo soli, 125 g putra, 250 g mljevenih keksa, 100 g mljevenih oraha, dvije žlice ruma, 100 g tamne čokolade, jedna žlica ulja.
Postupak:
Zakuhajte vodu sa šećerom i solju. Maknite s vatre pa umješajte putar da se rastopi. Sad postepeno dodajte orahe i kekse da dobijete kompaktnu smjesu.
Četrvrtasti kalup obucite u prozirnu najlon-foliju pa u njega stavite smjesu, razvucite, poravnajte i lagano pritisnite.
Na laganoj vatri otopite čokoladu sa žlicom ulja pa prelijte po kolaču.
Slasticu ohladite u frižideru da očvrsne pa izvadite iz kalupa i narežite po želji.
Sretan Vam i blagoslovljen Božić!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora