Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz primorske kuharice: poljubac s bobicama

08.02.2023.

11:45

Autor: Jasminka Sušanj

Bobičasto voće dobro je i svježe i u kolačima

Bobičasto voće dobro je i svježe i u kolačima

Foto: - / Pixabay

Slatki prijedlog naše slastičarke Jasminke Sušanj ovoga tjedna posebno je namijenjen kuhinji nevještim muškarcima koji žele razveseliti bolje polovice za Valentinovo. Jer ljubav ide kroz želudac svima, a trud se uvijek cijeni. Neka svaka bobica bude poslije jedan poljubac!

Sastojci: dva jaja, 150 g šećera, malo soli, jedan vanilin šećer, 75 g putra, 150 g tekućeg jogurta, 230 g brašna, jedna žlica kakaa, jedan prašak za pecivo, korica pola limuna, 400 g bobičastog voća.


Postupak:


Manji kalup za tortu obući u masni papir, a pećnicu zagrijati na 180°C.


U većoj zdjeli zapjeniti jaja sa šećerom, soli i vanilijom. Doliti otopljeni putar i jogurt i sjediniti. U tu smjesu prosijati brašno s praškom za pecivo i kakaom i sve povezati u glatko tijesto. Na kraju u njega dodati limunovu koricu i bobičasto voće.


Sad smjesu izliti u pripremljeni kalup za torte, poravnati i peći na 180°C oko 35 min.


Pečen kolač ohladiti pa ga prije posluživanja malo posuti šećerom u prahu. Najbolje ga je servirati s par žlica tučenog slatkog vrhnja sa strane.


Dobar tek!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici