Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:34 / 09.02.2022.

Autor: Jasminka Sušanj

Iz primorske kuharice: srce za dvoje

Slatko srce

Slatko srce

Foto: - / Pixabay

Do Valentinova je još nekoliko dana, sasvim dovoljno vremena da uvježbate izradu slastice što je predlaže naša slastičarka Jasminka Sušanj, čak i ako niste najvještiji u kuhinji. Na kraju se i tako samo uložena ljubav računa.

Sastojci:


Za tijesto: 3 jaja, 3 žlice šećera, malo soli, 3 žlice brašna, pola žlice kakaa, 3 žlice mlijeka;

Za punjenje: oko 200 g nugata, 2 dl slatkog vrhnja, 

Za dekoraciju: mala šećerna srčeka


Postupak:


Odvojite bjelanjke i žutanjke. U bjelanjke dodajte sol i istucite čvrsti snijeg, a u žutanjke šećer, pa i njih dobro istucite mikserom. Brašno prosijte s kakaom. Lagano špatulom spojite žutanjke i bjelanjke, dodajte mlijeko i brašno, sve nježno povežite i smjesa je spremna. 


Tavicu za palačinke lagano nauljite pa u nju izlijte trećinu smjese i ispecite od nje debelu palačinku. Ponovite to još dva puta. Sva tri lista malo ohladite, pa na njima vrhom noža označite oblik srca te ga izrežite. Sada svako srce obilno premažite nugatom.


Istucite slatko vrhnje i počnite slagati slasticu. Na pladanj položite prvo srce. Prekrijte ga polovicom vrhnja. Na njega položite drugo srce i premažite ostatkom vrhnja. Na vrh položite treće srce, stranom namazanom nugatom prema gore. Sad još samo svoju slasticu dekorirajte malim šećernim srčekima ili bilo kojom drugom dekoracijom koja vam je draga i gotovo.


Spremni ste za Valentinovo!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici