Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:00 / 23.02.2022.

Autor: HRT - Radio Rijeka

Iz primorske kuhinje: Chocostruck

Ilustracija; napolitanke

Ilustracija; napolitanke

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Ovotjedna slastica koju vam dosimo iz primorske kuhinje zove se Chocostruck. Dio recepta glasi ovako: u multipraktiku sameljite napolitanke pa im dodajte šećer u prahu i rastopljeni putar. Ako vam to zvuči primamljivo bacite oko na recept, svakako ga isprobajte pa nam javite kako vam je uspjelo!

CHOCOSTRUCK


Sastojci:


Za podlogu: 300g čokoladnih napolitanki, 1 žl. šećera u prahu, 5 žl. rastipljenog putra

Za kremu: 1 žl. instant kave, 4 žl. vruće vode, 400g tamne čokolade, 700 ml. slatkog vrhnja,

Za dekoraciju: tučeno slatko vrhnje i čokoladne strugotine


Postupak:


Pripremite kalup za tortu s odvojivim dnom. U multipraktiku sameljite napolitanke pa im dodajte šećer u prahu i rastopljeni putar i sve povežite u smjesu. Utisnite je na dno kalupa te do polovice rubova pa rashladite.


U vrućoj vodi rastopite instant kavu a čokoladu lagano rastopite na vodenoj kupelji.


Pjenasto istucite slatko vrhnje. Dodajte kavu pa mutite tek toliko da se počne oblikovati šlag. Na kraju lagano dodajte otopljenu čokoladu pazeći da nije pretopla pa sve povežite u prozračnu kremu.


Prelijte je preko pripremljene podloge i stavite u frižider preko noći da se stegne.


Prije posluživanja tortu izvadite iz kalupa i dekorirajte poljupcima od šlaga i čokoladnim strugotinama.


Dobar tek