Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jaka Sotlar: Psihodrama nerijetko ima elemente humora, a smijeh - liječi!

06.10.2022.

14:50

Autor: Tatjana Sandalj

Radionica psihodrame

Radionica psihodrame

Foto: - / Kolektiv igralke/HKD na Sušaku

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci kreće novi ciklus kontinuirane psihodramske grupe koju, u suradnji HKD-a i Kolektiva igralke, vodi psihodramski psihoterapeut i seksolog Jaka Sotlar iz Slovenije. O čemu se radi, provjeriti možete na radionicama 7. i 8. listopada.

Program Psihodrama i kreativnost nije novost u riječkom Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, stari polaznici već su krenuli u novom ciklusu rada s Jakom Sotlarom


Uvodne radionice otvorene su za sve koji se žele upoznati s metodom rada, a oni koji budu zaključili da su se dobro snašli mogu se priključiti radu kontinuirane psihodramske grupe. Čak i ako ne stignete na radionice u petak i subotu, individualnu psihodramsku seansu treba odraditi jer, objašnjava Sotlar, psihodrama nije kazališna radionica već je riječ o psihoterapijskoj metodi. 


Sotlar podsjeća na osnivača psihodrame Jacoba L. Morena koji je spojio psihologiju i kazalište spontanosti u model u kojem polaznici, koristeći elemente igre, situacije iz stvarnog života pretvaraju u scenske prizore. Upravo elementi igre tijekom postavljanja problema u prostor često stvaraju humorne situacije, a smijeh - liječi.


Dakle, za sudjelovanje ne treba imati nikakvo kazališno iskustvo, a radionice su namijenjene svima koji žele naučiti bolje se izraziti, produbiti kontakt s vlastitim tijelom i emocijama, prepustiti se improvizaciji i razvijati spontanost i kreativnost.


Kako se prijaviti na radionice provjerite OVDJE i poslušajte kako Sotlar govori o tome što i s kim želi raditi u Rijeci:

Jaka Sotlar vodi radionicu psihodrame

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.