Hrvatski radio

Radio Rijeka

Klasa optimist: Nema straha za budućnost Crvenog križa!

14.05.2022.

14:13

Autor: Dražen Zima

#MiVidimoLjude

#MiVidimoLjude

Foto: - / Crveni križ

Hrvatski Crveni križ je postao bogatiji za tisuću petsto novih članova. U podmladak organizacije u petak su primljeni prvašići s područja Rijeke, Bakra, Viškova, Kostrene, Kraljevice, Kastva, Jelenja i Čavli.

U tjednu Crvenoga križa koji obilježavaju pod sloganom #MiVidimoLjude, razgovarali smo s Petrom Šuljić, ravnateljicom Gradskog društva Crvenoga križa Rijeke koja nam je, u optimističnom tonu, objasnila što sve njihovi volonteri poduzimaju u ovo ne tako optimistično vrijeme, da bi oni najugroženiji uspješno prebrodili krize. 


Kako se vodi briga o ukrajinskim izbjeglicama na riječkom području, kako se prikuplja krv dobrovoljnih darivatelja, kako se provode europski projekti i zapošljavaju žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada s ciljem pomoći našim starijim i potrebitim sugrađanima. Sve to, i još više, pod okriljem Crvenoga križa.


U znak zahvale svim volonterima, darivateljima krvi, aktivistima i zaposlenicima Crvenog križa riječke dizalice na Molo longu će u nedjelju 15. svibnja navečer biti obasjane crvenim svjetlom. 


Petra Šuljić javila se u emisiju Klasa optimist, poslušajte:

Klasa optimist: Petra Šuljić o radu Gradskog društva Crvenog križa Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.