Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:14 / 05.03.2022.

Autor: Hina

Klub mladih Rijeka prikuplja pomoć za žrtve rata u Ukrajini

Najpotrebniji sada: medicinski materijal

Najpotrebniji sada: medicinski materijal

Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Klub mladih Rijeka ovog vikenda u svojim prostorijama u središtu grada prikuplja pomoć za žrtve rata u Ukrajini, a hitno je potreban medicinski materijal i oprema, poručili su u subotu iz tog Kluba.

Pomoć se u riječkom klubu prikuplja u suradnji s udrugama Istra Pomaže i Dobro Dobrim DoDo. Sve što se prikupi do ponedjeljka bit će prevezeno u Zagreb, a u utorak izravno u Ukrajinu, navodi se u priopćenju.


Iz Kluba mladih Rijeka poručili su da je potrebno sve što se može nabaviti, od tableta do zavoja i kompresa. Na popisu potrebnih stvari su: kompleti prve pomoći, flaster, zavoji, komprese, jod za rane, tj. Betadine ili slično, trokutaste marame, kirurške škare, alkoholne maramice, dezinficijensi, obloge za rane (sa srebrom i jodom), setovi za infuziju, medicinski benzin, tripostotni hidrogen peroxid, defibrilatori, prekrivači za utopljavanje, set za umjetno disanje, veće plastične vezice za rane na ekstremitetima...


Pomoć se prikuplja u prostorijama Kluba mladih Rijeka na adresi Erazma Barčića 9a u subotu 5. ožujka, od 10 do 19 sati, zatim u nedjelju od 14 sati do ponoći te u ponedjeljak od 7 do 13 sati.


Dodatne informacije i upiti mogu se uputiti u inbox Facebooka i Instagrama kluba, na e-mail klubmladihrijeka@gmail.com te Whatsapp, na broj 095 85 33003.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.