Hrvatski radio

Radio Rijeka

Knjiga "O ljudima i planinama, razgovori s Vladimirom Paušićem" na Velom Vrhu

19.04.2023.

11:45

Autor: Neva Funčić

Vladimir Paušić s omotnice knjige O ljudima i planinama

Vladimir Paušić s omotnice knjige O ljudima i planinama

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Knjiga "O ljudima i planinama, razgovori s Vladimirom Paušićem" bit će predstavljena u srijedu 19. travnja u 17:30 sati na Velom Vrhu iznad Drenove. Vlado Paušić i Bruno Bontempo provest će vas pedesetgodišnjim Vladinim putovanjem kroz vertikalni svijet.

Ulomak naslovnice

Ulomak naslovnice

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Tijekom svog penjačkog, alpinističkog i letačkog iskustva, Vlado je četrdeset i pet godina služio u riječkoj stanici Hrvatske gorske službe spašavanja. 


Paušić je bio najmlađi gorski vodič, a sada je najstariji član ekipe riječkog HGSS-a, koji je i izdavač knjige pune doživljaja, priča i bogatog iskustva.


Po stijenama se počeo penjati kao dvanaestgodišnjak i u međuvremenu se popeo na brojne vrhove i bokove planina na svim kontinentima, s izuzetkom Sjeverne Amerike. Knjiga "O ljudima i planinama" donosi i brojne fotografije, osobne doživljaje, dnevničke zapise i priče iz akcija spašavanja.


Uz penjački talent i znatiželju, Vladimira Paušića krase i ljudskost, solidarnost i altruizam. On je planinar, alpinist, sportski penjač, gorski spašavatelj, instruktor penjanja, učitelj skijanja, parajedriličar, padobranac koji podučava da život nije trka, već putovanje u kojem treba aktivno sudjelovati i guštati.


Ali sigurnost mora biti na prvom mjestu, tumači Paušić koji je slušatelje pozvao na Veli Vrh na druženje uz knjigu, poslušajte:

Tris: Vladimir Paušić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.